SÖKES: PERSONER MED ÖVERVIKT, DIABETES TYP 2, LEDSJUKDOMAR, RYGG-, AXEL-, NACKONT MM

Under hösten kommer jag att vidareutbilda mig till lic. Medicinsk Tränare hos the Academy, en utbildning som ligger helt i linje med Folkhälsobolagets inriktning och verksamhet. Utbildningen vänder sig till redan yrkesverksamma naprapater, fysioterapeuter, kiropraktorer samt personliga tränare. Under utbildningen ska jag löpande träna en person, därav denna kontaktannons 🙂

Innan jag går in på vad/vem det är jag söker…. först ska vi reda ut lite vad en medicinsk tränare är och gör.

MEDICINSK TRÄNARE: VAD ÄR DET?

En medicinsk tränare tar vid där individen lämnar sjukvården. Man kan säga att en medicinsk tränare fungerar som en brygga mellan sjukvård och personens förmåga till att driva sin egen träning.

Trots kunskap om den fysiska träningens stora positiva inverkan på olika diagnoser finns det idag ofta ett glapp mellan sjukvård och träning. Sjukvårdens ansvar tar slut långt innan individen har fått tillräckligt med kunskap och support för att själv fortsätta att må så bra som möjligt.

En medicinsk tränare har kunskapen om vilken träning som ska bedrivas för personer med olika diagnoser och begränsningar. I samverkan med andra yrkesprofessioner inom vården individanpassar, planerar, genomför och utvärderar en medicinsk tränare de åtgärder som behövs för den aktuella personen.

TRÄNINGSPERSONER SÖKES TILL HÖST/VINTER 2019/2020

Min utbildning till medicinsk tränare pågår under hösten 2019 fram till mitten på januari 2020. Studierna ska integreras i min redan professionella yrkesverksamhet och jag söker därför en eller flera deltagare till Folkhälsobolagets program ”TRÄNA DIG FRISK OCH STARK med FOLKHÄLSOBOLAGET”.

Du som söker ska ha något av följande (med eller utan ställd diagnos från sjukvården):

  • Stressrelaterade sjukdomar: ex. depression och ångest
  • Sjukdomar och dysfunktioner i rörelseapparaten: ex. reumatism, artros, allmänt ryggont, axelont, nackont mm orsakat av annat än ledsjukdomar
  • Hjärt- och kärlsjukdomar
  • Metabola sjukdomar: ex. övervikt, höga blodfetter, diabetes typ 2, hormonrubbningar
  • Åldersrelaterade sjukdomar: ex diabetes typ 2, ledsjukdomar, depression, demens

Du kan ha fått en diagnos och eventuell behandling av läkare eller terapeut (naprapat, fysioterapeut, kiropraktor m.fl.) men det är inget krav. Det är viktigt att du är beredd att söka upp aktuell yrkesprofession parallellt som du deltar i programmet om det skulle krävas. Den viktigaste faktorn är dock att du är motiverad att åtgärda ditt nuvarande tillstånd och på sikt minska eller helt eliminera dina symptom.

SÅ HÄR KOMMER DET ATT GÅ TILL

Vi kommer att ses ca en gång/ vecka under perioden september – december 2019 i Spånga, Stockholm. Det är alltså viktigt att du har möjlighet att avsätta denna tid (ca en timma/gång) under hösten. Har du tillgång till ett gym på din arbetsplats kan jag komma dit efter överenskommelse (Uppsala och Stockholm), i annat fall håller vi till i Spånga.

Du kommer att få fullvärdig kvalitativ PERSONLIG TRÄNING signerat FOLKHÄLSOBOLAGET
Även om det här är en del av mina fördjupningsstudier kommer du som blir antagen få ta del av en fullvärdig kvalitativ personlig träning under hela samarbetstiden. Skillnaden för dig som deltar i programmet är att:

  • jag kommer att ha fullt fokus på att vi tillsammans ska symptomåtgärda dina besvär
  • jag kommer att väga in alla specifika aspekter kring din diagnos eller ditt hälsotillstånd vid upprättandet av din tränings- och/eller kostplanering mm.

Du får ett starkt rabatterat pris jämfört med mina ordinarie priser
Programmet sträcker sig fram till januari 2020 där vi kommer att ses vid ca 16 tillfällen.

Ordinarie pris: ca 840 kr/gång ( 13 400 kr för 16 tillfällen)

Rabatterat pris: 350 kr/gång (5 600 kr för 16 tillfällen)

(TIPS! Använd ditt friskvårdsbidrag om du inte redan har gjort det).

ÄR DU INTRESSERAD?

Skicka in din ansökan senast den 8/9 till susanne@folkhalsobolaget.se. Ange vad du har för symptom, om du tidigare har sökt hjälp för att avhjälpa symptomen och i sådant fall, vad hjälpen bestod av. Jag återkopplar redan samma dag, blir det aktuellt med ett deltagande äger konsultationssamtalen rum under v. 37.

VARMT VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!

// Susanne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close